Dette er de 7 feilene du bør unngå for å oppnå et jevnt og naturlig selvbruningsresultatHar du kjøpt de dyreste og tilsynelatende beste selvbruningsproduktene på markedet og fremdeles ikke oppnådd et resultat du er fornøyd med? Sliter du med å unngå skjolder og ujevnheter, eller forsvinner fargen etter kun få dager? Da er det mulig du gjør en eller flere av de følgende 7 mest vanlige feilene som gjøres ved bruk av selvbruningsprodukter!

1) Du skrubber deg ikke godt nok på forhånd. For å oppnå et jevnt resultat er det nødvendig å skrubbe huden godt på forhånd for å fjerne alle døde hudceller. Den aktive ingrediensen i selvbruningsprodukter er Dihydroxyacetone (DHA), som er et helt ufarlig fargeløst sukker som ved hudkontakt forårsaker en naturlig kjemisk prosess der det øverste cellelaget på huden oksiderer og dermed resulterer i en gylden og solbrun farge. Hvis du «glemmer» å skrubbe visse hudområder vil disse hudområdene ha flere hudceller som reagerer med DHA og kan derfor bli «mørkere». Dette er ofte årsaken til den flekkete brunfargen mange får etter å ha brukt selvbruning. Å skrubbe huden godt på forhånd gjør også at fargen varer lenger. Vi anbefaler Vani-T peelinghanske – den består av 100% naturlig fibre og fjerner alle døde hudceller kjapt og effektivt.

2) Du vokser deg eller barberer deg samme dag som du påfører selvbruneren. Om du vokser eller barberer deg mindre enn 24 timer før du påfører et selvbruningsprodukt vil produktet legge seg i porene og gi sorte prikker. Pass derfor på at all hårfjerning utføres minst 1 døgn i forkant!

3) Du har på deodorant, parfyme og fuktighetskrem. Parfyme og deodorant inneholder som oftest alkohol, som reagerer med den aktive ingrediensen i selvbruneren og derfor kan gi skjolder og en brunfarge med grønnskjær. Fuktighetskrem gjør at selvbruningsproduktet ikke trekkes inn i huden og derfor kan gi en ujevn farge. På spesielt tørre områder (som knær og albuer) kan det derimot være lurt å påføre fuktighetskrem i forkant slik at disse områdene ikke blir mørkere enn øvrige områder når brunfargen har utviklet seg.

4) Dusjsåpen du bruker inneholder sulfater, alkohol og parabener. For at brunfargen du har oppnådd skal holde seg lengst mulig bør du bruke en skånsom dusjsåpe. Vi anbefaler at du bytter ut din vanlige dusjsåpe med en apotek variant eller Vani-Ts økologiske Body Shampoo

5) Du påfører ikke fuktighetskrem ofte nok. For at fargen skal holde seg lengst mulig og fade jevnt bør du holde huden fuktig med oljefri fuktighetskrem. Du bør derimot ikke bruke fuktighetskrem før du har dusjet første gang etter å ha påført selvbruningsproduktet. Et godt tips er også å bruke en «gradual tanner» (fuktighetskrem med små mengder DHA) for å forlenge fargen; Vi er stor tilhenger av SunSpa 3 day Lotion og Vani-Ts økologiske Bronzing Custard

6) Du kler på deg for raskt etter påføringen. Etter påføringen er det lurt å la produktet tørke inn litt, for å unngå skjolder og striper. Bruk løse klær i timene etterpå – helst mørke klær i bomull, slik at ikke eventuell overskuddsfarge forårsaker misfarging.

7) Du får vann på deg i tidsrommet rett etter at du har påført selvbruningen. Du bør unngå kontakt med vann i seks til åtte timer etter påføring. Etter de åtte timene har gått, kan overskuddsfarge vaskes av.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: