Når og hvor startet du spraytanhuset?
Jeg begynte å sondere markedet da jeg flyttet tilbake til Norge i 2012. I 2013 opprettet jeg en webside med en bookingfunksjon som jeg optimaliserte for søkemotorene for å sjekke om det var et marked for spraytan i Norge (Oslo). Det tok ikke lang tid før jeg mottok bookinger og ble nedringt, men på det tidspunktet hadde jeg ingen tjenester å tilby. Jeg skjønte derfor at etterspørselen var der, og vår første spraytan-salong på St Hanshaugen – et bittelite lokale på 20 m2 med kun noen gardiner som adskilte de to behandlingsrommene.

Hvorfor startet du Spraytanhuset?
Som barn var jeg sterkt plaget av eksem, og min hudlege skrev ut solarium på blå resept. Foreldrene mine “leide” et solarium av min hudlege som vi hadde hjemme og som brukte (som behandling) 3-4 ganger i uken fra en alder av 10 år.

Som 19 åring flyttet jeg til Australia. I starten av 20-årene opplevde jeg at et par av mine venner – også i 20 årene – fikk konstatert føflekkreft, og en nær venn måtte fjerne store hudområder fra ryggen. Som et resultat av disse erfaringene gikk jeg til årlige føflekksjekker hos lege slik mange gjør. En dag, noen måneder etter forrige sjekk, oppdaget jeg en ny føflekk som var ujevn i både form og farge. Jeg dro til lege og ble sendt til plastisk kirurg neste dag. Føflekken måtte fjernes umiddelbart og det var – som jeg mistenkte – celleforandringer i den. Legen min anbefalte meg å aldri igjen bruke solarium eller sole meg.

Jeg startet da med spraytan, og tok spraytan hver uke mens jeg bodde i Australia, helt til jeg i 2012 flyttet tilbake til Norge. Da jeg kom tilbake til Oslo lette jeg etter nærmeste spraytansalong, men fant ingen, og oppdaget at det ikke fantes en spraytan-industri her, slik det var i Australia. Før avreise hadde jeg tatt spraytankurs, så jeg bestemte meg for å importere farge og utstyr slik at jeg kunne lære opp søsteren min i å spraye meg. Hver mandag hadde vi spraytankveld hjemme hos meg, der vi slo opp spraytanteltet og sprayet hverandre. Jeg fikk raskt mange kommentarer fra venninner som lurte på hvorfor jeg alltid hadde en slik fin brunfarge, og det var da ideen til Spraytanhuset ble til. Jeg opprettet websiden, og et år senere ble første salong åpnet.

Hva er din motivasjon som gründer?
Motivasjonen min er å tilby et sunt alternativ til soling og solarium! Norge ligger i verdenstoppen hva hudkreft forekomst angår, sammen med Australia. Med Norges dårlige solforhold er det ingen grunn til at vi skal knive om førsteplassen – utbredt bruk av solarium og “sjokksoling” er grunnen til dette. Lidenskapen min er å bidra til å endre nordmenns solvaner, og å påvirke politikere til å prioritere å sette et potensielt forbud av solarium på agendaen, slik Australia og Brasil har gjort. Vi bruker kun produkter som ikke er testet på dyr og bruker kun parabenfrie produkter som inneholder naturlige og økologiske ingredienser.

Hva ønsker du å gjøre med bedriften videre? Og hvor store skal dere bli?
Vi har utviklet et franchisesystem og skal begynne å selge lisenser slik at Spraytanhuset kan åpne i andre norske byer og tettsteder. Vi ønsker å ha minst 20 franchiser innen utgangen av 2019.
Vi har også utviklet et eget spraytan- og selvbruningsmerke, som er verdens første nordiske spraytan- og selvbruningsmerke beriket med blåbærekstrakt fra nordiske bær. Målet er å lansere merket i den norske markedet i løpet av 2020.