• Hva er spraytan?

  Hva er spraytan? Du er ikke den første som lurer…
  Spraytan er en måte å bli raskt brun på som ikke involverer soling eller UV-stråler. En spraytan kan gjøres enten manuelt eller automatisk i et kabinett; vi på Spraytanhuset utfører manuell spraytan da dette generelt gir et bedre resultat siden terapeuten da har mulighet til å variere graden av brunfarge på forskjellige kroppsdeler (f.eks en lysere brunfarge på underarmen og en mørkere brunfarge på skuldre og bryst) slik resultatet ville blitt hvis du hadde solet deg på vanlig måte. Manuell spraytan innebærer at en spraytanbehandler sprayer spraytanvæske på kroppen din ved bruk av en profesjonell spraytanmaskin.
 • Hvor brun blir jeg?

  Hvor brun blir jeg?
  Du velger selv ønsket brunfarge. Vi har mange forskjellige farger og finner en farge som passer din hudtype og hudtone utifra ønsket resultat. Du kan få alt fra en lett glød til en dyp, mørk farge. Se før/etter-bilder her!
 • Hva er fordelene med spraytan?

  Hva er fordelene med spraytan?
  Med spraytan blir du raskt brun uten sol og skadelig UV-stråling slik at du slipper å måtte bekymre deg for økt risiko for hudkreft, rynker og andre hudskader. Brunfargen blir jevn, og du løper ikke samme risiko for skjolder som hvis du skulle prøve selvbruning hjemme. Spraytan er perfekt for deg som skal i bryllup, på fest eller en annen spesiell anledning og ønsker å se fresh og gyllenbrun ut. Fargen varer i ca en uke og med regelmessige spraytans kan du holde deg brun året rundt!
 • Hva er fordelene med økologisk spraytan?

  Hva er fordelene med økologisk spraytan over «vanlig» spraytan?
  Økologisk spraytan inneholder ingredienser fra økologisk landbruk som er framstilt uten kjemiske/syntetiske plantevernmidler, uten kunstige aroma- og fargestoffer og med strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. Dette reduserer sjansen for hudirritasjon, samt at man unngår eksponering for hormonforstyrrende stoffer. Du kan lese mer om ingrediensene i vår øko-tan her!
 • Hvordan virker spraytan?

  Hvordan virker spraytan?
  Den aktive ingrediensen i spray tan er Dihydroxyacetone (DHA), som er et fargeløst sukker. Når bruningsvæsken sprayes på huden oppstår det en naturlig kjemisk prosess der det øverste cellelaget på huden oksiderer, og det er dette som resulterer i en gylden og solbrun farge.
 • Jeg har hørt at spraytan ofte blir oransje. Stemmer dette?

  Jeg har hørt at spraytan ofte blir oransje. Stemmer dette?
  Dessverre har noen billigere spraytanmerker gitt bransjen et dårlig rykte; noen typer spraytansolution kan nok gi både en oransje, ujevn og flekkete brunfarge. Merkene vi bruker (Vani-T og Moroccan Tan) er derimot av svært høy kvalitet og gir en jevn og naturlig brunfarge helt uten oransje undertoner. Vi har mange forskjellige spraytan-nyanser og «matcher» fargen vi bruker til din hudtype og hudtone slik at fargen ser naturlig ut. Med andre ord: absolutt ingen grunn til bekymring!
 • Hvor lenge holder fargen?

  Hvor lenge holder fargen?
  Fargen du får med vår spray tan varer i 5-10 dager – dette avhenger uansett av hudtype og før- og etterbehandling. Ved å følge våre før/etter spraytan råd øker du sjansen for at fargen varer lengst mulig. Et godt tips er å bruke en bodylotion som inneholder DHA etter behandlingen – dette vil kunne forlenge fargen med opptil flere dager.
 • Når er fargen på sitt fineste?

  Når er fargen på sitt fineste?
  Fargen er finest etter 1-2 dager, så hvis du sprayes til en spesiell anledning anbefaler vi at du tar spraytan et par dager før.
 • Hvor ofte bør jeg spraye meg?

  Hvor ofte bør jeg spraye meg?
  Behandlingen kan med fordel gjentas hver uke for at en jevn og vakker brunfarge skal vedvare. Det er viktig å peele/skrubbe kroppen mellom behandlingene, da dette gir et jevnt og mer langvarig resultat. Bruk av oljebaserte skrubber må brukes minimum to dager før behandling slik at oljen ikke blir en barriere mellom huden og sprayvæsken.
 • Selvbruningsprodukter kan lukte – lukter deres spraytan?

  Selvbruningsprodukter kan lukte – lukter deres spraytan?
  Våre spraytans inneholder botaniske ekstrakter som nøytraliserer lukt og du vil derfor ikke lukte «selvbruning» etter en spraytan hos oss.
 • Hva er prisen på spraytan?

  Hva er prisen på spraytan?
  En spraytan koster kr 500,- (400,- hvis du er student). Vi har også klippekort slik at du får din 5. spraytan til halv pris. Mer om priser her!
 • Hva er aldersgrensen for å ta spraytan?

  Hva er aldersgrensen for å ta spraytan?
  Aldersgrensen er 16 år, men hvis du er under 18 år må du ha med underskrift fra dine foresatte. Er du under 16 år må en av dine foresatte følge med til timen – de kan sitte i venterommet til du er ferdig, eller de kan bli med inn.
 • Hva er forskjellen på Økologisk Spraytan og Fitness Spraytan?

  Hva er forskjellen på Økologisk Spraytan og Fitness Spraytan?
  Fitness spraytan er også økologisk, og vi bruker farge fra samme leverandør – forskjellen er at vi bruker en mørkere farge når vi utfører Fitness Spraytan slik at resultatet egner seg til fitnesskonkurranser og lignende.
 • Kommer jeg til å reagere allergisk på deres spraytan?

  Jeg sliter med allergier og reagerer på de fleste selvbruningsprodukter. Kommer jeg til å reagere på deres spraytan?
  Det er dessverre vanskelig for oss å forutsi om du kommer til å reagere på vår spraytan. Vi har til nå svært positive erfaringer selv på kunder med svært sensitiv hud, men flere av våre spraytanfarger inneholder f.eks macadamiaolje (nøtteolje) som kan gi reaksjoner for deg med nøtteallergi. Personer med astma, sensitiv hud eller sår bør oppsøke lege før behandling. Selvbruningsprodukter i sprayform kan medføre irritasjon av luftveier og slimhinner og til lungeproblemer.

 • Jeg har eksem. Blir resultatet skjoldete?

  Jeg har eksem. Blir resultatet skjoldete?
  Du kan ta spraytan selv med eksem, men dessverre er det vanskelig å kunne forutsi hvordan resultatet blir da dette er avhengig av omfang og hvilke hudområder som er angrepet. Eksemområder er som oftest tørrere enn «normal» hud og vil derfor kunne trekke til seg mer farge. Dette kan gi et ujevnt resultat. Det er derfor viktig at du påfører fuktighetskrem på eksemet 1-2 timer før du tar spraytan slik at eksemhuden ikke er for tørr og ikke trekker til seg for mye farge.
 • Hvordan forbereder du deg før en spraytan?

  Hvordan forbereder jeg meg før en spraytan?
  Les vår side om hvordan du forbereder deg for best resultat
 • Hva bør jeg helst gjøre/unngå etter en spraytan?

  Hva bør jeg helst gjøre/unngå etter en spraytan?
  Les vår side om korrekt etterbehandling
 • Jeg har løsvipper – blir de ødelagte av spraytan?

  Jeg har løsvipper – blir de ødelagte av spraytan?
  Ja, det går helt fint. Spraytan har ingen påvirkning på disse.
 • Jeg har kraftig nøtteallergi, kan jeg ta spraytan?

  Jeg har kraftig nøtteallergi, kan jeg ta spraytan?
  Spraytan inneholder blant annet makademiaolje, og vi vil derfor ikke anbefale dette.
 • Er spraytan farlig?

  Er spraytan farlig?
  Spraytan er en måte å bli brun på som ikke innbærer UV-eksponering og økt risiko for hudkreft slik tradisjonell soling og solarium gjør. Forskning antyder likevel at virkestoffet i selvbruning og spraytan (dihydroxiaceton – DHA) ikke skal inhaleres da dette kan irritere luftveier og slimhinner og medføre lungeproblemer. Vi pålegger derfor alle ansatte å benytte munnbind under spraytanbehandlingen, og anbefaler også at kunder som kommer regelmessig (hver uke/ hver 2. uke) benytter engangsmunnbind under sprayingen. Engangsmunnbind får du fra oss. Personer med astma, sensitiv hud eller sår bør oppsøke lege før behandling. Gravide og mødre som ammer bør unngå spraytan.

 • Hva kler man seg i når man sprayes? Kan jeg bruke BH eller må jeg sprayes toppløs?

  Hva kler man seg i når man sprayes? Kan jeg bruke BH eller må jeg sprayes toppløs?
  Under spraytanbehandlingen får du utdelt en engagstruse om du ikke vil bruke din egen. Om du bruker din egen vil bronzeren sette farge på den under sprayingen, men dette går av i vask og setter ikke flekker. Anbefaler uansett at du bruker en mørk truse, dersom du vil bruke egen. Du velger selv om du vil ha på deg overdel eller ikke. De fleste ønsker å sprayes toppløs for å unngå skiller.
 • Jeg har kviser – er det ok for folk med uren hud å ta spraytan?

  Jeg har kviser – er det ok for folk med uren hud å ta spraytan?
  Vi bruker produkter som inneholder økologiske og naturlige ingredienser. Våre produkter inneholder ikke parabener, parfyme og alkohol som ofte er årsaken til at kosmetikkprodukter gir uren hud og kviser. Produktene vi bruker er dermed noe av det tryggeste du kan bruke med tanke på uren hud og kviser.
 • En venninne tok spraytan og fargen flasset av mellom brystene etter få dager. Er dette vanlig?

  En venninne tok spraytan og fargen flasset av mellom brystene etter få dager. Er dette vanlig?
  Nei, dette er ikke vanlig, men kan skje hvis været er svært varmt og/eller det svettes kraftig. På steder hvor klær gnisser mot svett hud eller hvor hud gnisser mot hud (f.eks. på innsiden av lårene) kan dessverre fargen gni av og ujevnheter oppstå. Dette forekommer likevel sjelden.
 • Jeg trener og dusjer hver dag. Vil dette ødelegge fargen min?

  Jeg trener og dusjer hver dag. Vil dette ødelegge fargen min?
  Mye svetting og hyppig dusjing gjør at fargen forsvinner raskere enn normalt. Derimot kan du bruke spraytanforlengende krem, som f.eks. Vani-T Bronzing Custard, for å forlenge varigheten på spraytan.
 • Jeg er gravid. Kan jeg ta spraytan?

  Jeg er gravid. Kan jeg ta spraytan?
  Kreftforeningen anbefaler at gravide og kvinner som ammer helt unngår spraytan.
 • Hvor ofte bør man ta spraytan hvis man ønsker å opprettholde brunfargen?

  Hvor ofte bør man ta spraytan hvis man ønsker å opprettholde brunfargen?
  Du kan spraye deg hver 1-2 uker. Det er personavhengig hvor lenge en spraytan varer (som oftest 5-10 dager). For å forlenge varigheten av spraytan kan du også bruke en spraytanforlengende krem (gradvis selvbruner), som f.eks. Vani-T Bronzing Custard. Med denne kan du forlenge fargen i ytterligere 3-4 dager.
 • Kan menn ta spraytan? Blir fargen fin selv om man har mye kroppshår?

  Kan menn ta spraytan? Blir fargen fin selv om man har mye kroppshår?
  Menn kan absolutt ta spraytan! Normalt kroppshår har ingen innvirkning på fargen. Under selve sprayingsprosessen kan bronzeren sette seg i hårene, men dette går bort når man dusjer.
 • Jeg skal ta spraytan før jeg drar til syden. Blir jeg fremdeles brun gjennom spraytannen?

  Jeg skal ta spraytan før jeg drar til syden. Blir jeg fremdeles brun gjennom spraytannen?
  Ja, det blir du. Spraytan har ingen UV-beskyttelse, så husk høy solfaktor!
 • Jeg skal til syden og kommer til å bade i salt- og klorvann. Vil dette ødelegge fargen?

  Jeg skal til syden og kommer til å bade i salt- og klorvann. Vil dette ødelegge fargen?
  Hyppig dusjing og bading i klor- og saltvann gjør at fargen forsvinner raskere enn normalt. Derimot er fordelen med å ta spraytan før sydentur, at du har opparbeidet deg en naturlig brunfarge under spraytan som synes når spraytan forsvinner. Du kan også bruke en spraytanforlengende krem, som f.eks. Vani-T Bronzing Custard, for å forlenge varigheten av spraytan.